Gå til indhold Gå til navigationsmenu

Står en ABS-sensor af skal den udskiftes øjeblikkeligt

4.764 Produkter
*Vejl. pris: Producentens vejledende pris

Denne autodel er altafgørende for en sikker kørsel. Derudover er det et lovkrav at alle biler, som der er indregistreret efter 1.april 2012, skal have en form for bremseassistent. Formålet med loven er for at beskytte de bløde trafikanter, ved at sikre bilisten den største mulige deceleration.

Men hvordan fungerer en abs-sensor

ABS-systemet og en ABS-sensor består af flere del, som fungerer sammen .Den første del er selve ABS-sensoren. Den sidder ved hjulet og måler hjulets hastighed. Denne oplysning sendes til selve abs-enheden. Såfremt et af hjulene blokeres ved nedbremsning kan ABS-systemet frigive bremsen tilpas meget så hjulet ikke længere er blokeret. Dette gør at bilen igennem hele nedbremsningsforløbet har den optimale deceleration.

Instrumentbrættet afslører en defekt ABS-sensor

Når en af ABS-sensoren holder op med at virke kan det skyldtes flere ting. Først og fremmest vil det blive opdaget da der vil gå et indikator lys i instrumentbrættet. Selve fejlen kan skyldtes at måleenheden er holdt op med at virke eller at der blot er tale om en løs forbindelse. Derfor anbefales det at kontrollere selve sensoren først for en løs forbindelse for først herefter at udskifte den. Selve udskiftningen er forskellig fra bilmærke til bilmærke og dets komplicitet varierer.

Feedback