Gå til indhold Gå til navigationsmenu

Centralelektronikken er ”overliggeren” for al elektronik i din bil. Det er en helt central del, som sørger for at styre det hele. Lidt ligesom en strømforsyning - bare mere avanceret. Centralelektronikken styrer alt fra din radio, til dit låsesystem, din GPS, dine lygter og andet.

Centralelektronik sikrer elektronikken i dit køretøj

9 Produkter
*Vejl. pris: Producentens vejledende pris

Uden strøm duer helten ikke

Går dette system i stykker, er der intet, der fungerer. Det er derfor, det kaldes centralelektronik, fordi det vitterligt er omdrejningspunktet for al elektronik, der løber i en bil eller for den sags skyld andre køretøjer. Det kan nok være, at motoren er det, der får bilen til at køre, men hvis ikke centralelektronik er intakt, kommer du ikke langt. Din bil bruger strøm til stort set alle processer, hvorfor denne del har afgørende betydning. Selv når du skal tænde din bil.

Udskiftning af centralelektronik – bør gøres af professionelle

Er der noget galt med centralelektronikken, kan det gå ud over resten af bilen. Du bør derfor få tjekket din bil hos din mekaniker. Det er dog sjældent, at denne funktion fejler eller går i stykker, men det kan forekomme. Det er heldigvis en reservedel, som kan skiftes. Det skal dog understreges, at du skal have helt styr på en bils mekanik, før du kaster dig ud i at skifte centralelektronikken på egen hånd. Det er et præcisionsarbejde, som kræver teknisk snilde og viden om, hvilke dele der hører sammen med hvad. Langt de fleste almindelige mennesker får af denne grund professionelle til at forestå denne udskiftning. Det er ikke den billigste del at erstatte, men undgå at spare på centralelektronikken, hvis du ikke har lyst til at skulle skifte denne igen i den nærmeste fremtid. Vi anbefaler, at du køber en centralelektronik reservedel, som er fremstillet af velansete fabrikanter. Dem finder du her i shoppen.

Feedback