Gå til indhold Gå til navigationsmenu

Styrekuglen - forholdsvis ukendt men essentiel autodel

6.611 Produkter
*Vejl. pris: Producentens vejledende pris

En forholdsvhis ukendt men vigtig autodel er styrekuglen. Styrekuglen er det bevægelige led, som forbinder hjulnavet med sporestangen. Styrekuglen kan ofte nedslides og er derfor en hyppig årsag til at biler bliver kasseret til syn. Men det er ikke kun af hensyn til synet at man bør have en velfungerende styrekugle. Styrekuglen er en integreret del af styretøjet og kan, såfremt den ikke fungerer optimalt, forringe styreegenskaberne.

Kontroller selv styrekuglen

Det er muligt selv at kontrollere styrekuglen. Dette gøres ved at løfte bilen således at dækkene er fri. Efterfølgende tages der fat i klokken 3 og klokken 9. Herefter drejes der i styreretningen. Fremkommer der en klonk lyd skal styrekuglen efterses, men som udgangspunkt betyder den klonkende lyd at styrekuglen skal kasseres og en ny monteres. Der er stor forskel på hvor ofte styrekugler skal udskiftes i de forskellige bilmærker. En god indikator er at orientere sig i servicebogen og se om man eventuelt kan se hvornår styrekuglerne skal efterses eller udskiftes. 

Simpelt at skifte styrekugle

Det er muligt uden større besvær at udskifte denne autodel. Det er dog vigtigt at man efterfølgende får bilen sporet, da man alternativt vil opleve at bilens dæk bliver unødvendigt slidt. Bilen bør spores på et autoriseret dækcenter da de har specielværktøjet der kan spore dine dæk helt nøjagtigt. 

Feedback