Gå til indhold Gå til navigationsmenu

Stræberarm m.m. køb billigt online

273 Produkter
*Vejl. pris: Producentens vejledende pris

Det skal du vide om stræberarme

Der er nogle dele af bilen som er vigtigere end andre, på chassiset sidder der stræberarme, disse elementer er meget vigtige da det er dem der sikrer, at din bil har en god kørselsstabilitet, og at den ikke kan reagere farligt i sving, det er også dem der absorberer stød pålideligt. Stræberarme sørger både for kørselssikkerhed og kørekomfort, og er derfor en uundværlig reservedel på køretøjet.

Hvad er stræberarme?

Stræberarme er defineret som strukturelle komponenter, som er beregnet til at modstå langsgående kraft. De yder støtte i en udadgående retning. Dette hjælper med at forstærke chassiset på personbilen, så det fungerer som en forbindelse mellem en støddæmper og en aksel. Køretøjer med stræberarme eliminerer behovet for en øvre fjederarm. Den mest almindelige stræberarm er MacPherson versionen. Stiverne bruges ofte i sæt af fire. Nogle mennesker køber og installerer stræberarme selv i biler, der ikke allerede har dem forud installeret. Andre stræberarme opfylder vigtige opgaver med hensyn til bilens stabilitet ved kørsel. Koblingsstangen monteres direkte på kontrolarmen bag hjulet og forbinder chassiset med hjulet. Ved sving sikrer den, at din bil ikke slingre for meget, og at du måske ryger ud af svinget. Selvfølgelig kan denne del ikke helt eliminere grænserne for fysik. Så du skal naturligvis stadig overveje hvordan du drejer i et sving.

Hvornår er det tid til at udskifte dem?

Når stræberarmene er knækket, så skal de hurtigt repareres for at sikre en høj kørselssikkerhed. Komponenterne er normalt beskyttet mod indtrængning af snavs og fugt med gummimanchetter. Hvis en af disse knækker over længere tid, kan vand trænge ind igennem og beskadige kugleleddet. En overdreven byrde af dårlige veje og en grov kørestil kan ødelægge koblingsstængerne. Hvis dette sker, så bliver kørselskomforten mindsket og naturligvis vil du også kunne høre at der er noget galt. Derudover kan stræberarmene knække hvis du kører og bremser på en usædvanlig stejl bakke. Nye reservedele til din Mercedes Benz, Volkswagen og andre køretøjer kan findes i vores online butik. På bildele-online.dk finder du nye køretøjsdele til reparation af din bil, det gode er at vi har mere end 200.000 forskellige reservedele, så du finder helt sikker den del som passer til din bil.

Feedback